Timanttikorujen huolto

Timanttikorujen huolto  

Timanttisormuksen tulisi kestää pitkään ja siksi on tärkeää huolehtia siitä parhaalla mahdollisella tavalla. Korujen muoto on suunniteltu korostamaan timantteja ja niiden kauniita ominaisuuksia. 

 

Timanttikorujen puhdistus 

Timanttikoruja tulee puhdistaa säännöllisesti joko itse tai viedä liikkeeseen.  

Näin voit puhdistaa koruja kotikonstein: Liuota koruja muutama minuutti lämpimässä saippua/fairyliuoksessa ennen varsinaista puhdistusta. Pehmeä liina tai pumpulipuikko on hyvä apuväline korujen puhdistukseen. Myös pehmeällä vauvan hammasharjalla saa rasvan ja muuan lian poistettua koruista.Toista pesu tarvittaessa, lopuksi huuhtele ja kuivaa korusi. 

Pese korusi

Kultasepänliikkeistä on saatavana korujen puhdistukseen sopivia puhdistusaineita. Niitä voidaan käyttää myös timanttikoruihin. Jos korussasi on myös muita jalokiviä, saippuan ja lämpimän veden käyttö on riskittömin vaihtoehto. Helmet, varsikin aidot, menettävät helposti hohtavuutensa, jos niitä yrittää puhdistaa vahvoilla pesuaineilla. Myös kosmeettiset aineet kuten meikit ja hajuvedet ovat helmille vahingollisia. 

Korut kannattaa käyttää säännöllisin välein kultasepällä. Kultaseppä tarkistaa kivien kiinnityksen sekä kiillottaa ja puhdistaa korut. Kultaseppä puhdistaa korut erityisesti tähän tarkoitukseen tehdyllä ultra-äänipesulaitteella. 

Sormus kestää normaalia kulutusta, mutta se olisi hyvä poistaa sormesta siivottaessa, kuntosalilla tai muuta raskasta työtä tehdessä. Timantin kynnet saattavat saada osumaa tai jäädä kiinni ja taivuttaa kynsiä. Siksi onkin tärkeää tarkistuttaa timanttien ja niitä kiinnipitävien kynsien kiinnitykset muutamien vuosien välein. 

 

Valkokultakorujen rodium-pinnoite 

Valkokultakorut viimeistellään galvaanisesti valmistuksen lopuksi rhodium –pinnoitteella. Rhodium pinnoite antaa valkokullalle hohtavan ulkonäön. Tämä pinnoite kuluu kuitenkin käytössä ja varsinkin sormuksissa pinnoite tulee uusia noin 2-4 vuoden välein. Platinakoruja ei ole pinnoitettu, vaan niiden väri pysyy muuttumattomana.  

 

Korujen säilytys 

Kun säilytät timanttikoruja, pidä ne erillään muista koruista.Timantit eivät naarmuunnu muista koruista, mutta ne voivat naarmuttaa helposti toisia timanttikoruja. Paras tapa säilyttää koruja on niiden oma kotelo tai rasia. Korkeila Helsingin korut saat tyylikkäässä rasiassa, joka sopii hyvin säilytykseen. 

 

Korujen vakuuttaminen 

Kun olet hankkinut tai saanut arvokkaan timanttikorun, kannattaa se vakuuttaa kunnolla varkauden tai katoamisen varalta.Selvitä omalta vakuutusyhtiöltäsi mitä vahinkoja heidän tarjoamansa koruvakuutus kattaa. Useimmat vakuutusyhtiöt eivät vakuuta kalliita koruja ilman etukäteisarviointia. Tällöin tulee varmistaa millaisen arvion korustasi vakuutusyhtiö vaatii ja kenen tekemänä. Kysy myös vakuutusehdoista, että kattaako vakuutus, jos koru katoaa ulkomailla.Muista myös selvittää, kattaako vakuutus uuden hankkimisen vai korvaako vakuutusyhtiö menetyksen ainoastaan rahallisesti. 

Kannattaa myös muistaa, että vakuutusyhtiösi saattaa haluta sinun tarkistavan korujesi arvon muutaman vuoden välein. Selvitäettä voitko saada koruvakuutukseesi keskittämisalennusta kotivakuutuksestasi.