Koruopas

SUUNNITTELE BUDJETTISI 

Jokainen asiakas ainutlaatuinen ja jokaisella on määritelty oma budjetti sormuksen ostoon. Sääntöä sille ei ole, mikä olisi sopiva summa sormuksen ostoon. Haluamme varmistaa, että löydät etsimäsi sormuksen oman budjettisi rajoissa.  

 

LEIKI ETSIVÄÄ  

Ei ole helppoa tietää, millainen kihlasormus miellyttäisi tulevaa puolisoasi. Varsinkaan, jos haluat olla paljastamatta kosintasuunnitelmaasi. Suosittelemme seuraavaa: 

  • Kysy läheiseltä henkilöltä (sisar, veli, paras ystävä tai vanhemmat) 
  • Huomioi mitä koruja hän käyttää, minkä tyylisiä koruja ja kuinka paljon käyttää koruja 
  • Millainen tyyli henkilöllä on yleensä? Klassinen vai moderni? Yksinkertainen vai ylellinen? Pitääkö hän koruja päivittäin vai ei? 
  • Voitte katsella yhdessä kultasepänliikkeen ikkunassa olevia sormuksia 
  • Yritä toimia huomaamattomasti. Älä paljasta salaisuuttasi kaikille. 

 

ENSIMMÄINEN SUUNNITTELUTAPAAMINEN  

Ainoa asia jota tarvitset ensimmäisessä yhteydenotossasi meihin on keräämäsi tieto siitä, minkä tyylisen sormuksen rakkaasi voisi haluta. Opastamme sinua sormuksen valinnassa, materiaaleissa sekä timanteissa ja vastaamme mielellämme sinua askarruttamiin kysymyksiin. Jos tiedät jo suunnitellun kosintapäivämääränkin, olet jo hyvin valmistautunut. 

 

SORMUKSEN KOKO? 

Oikean koon löytämiseksi on parasta mitata jo olemassa olevan sormuksen sisähalkaisija. Mutta kaikki eivät käytä koruja, joten tämä voi olla vaikeaa. Autamme arvioimaan, mikä olisi sormuksen oikea koko. Mikäli sormuksen koko ei olekaan oikea, muutamme sormuksen oikeaan kokoon ilmaiseksi. 

 

TUNNETKO SORMUSMALLIT?  

Sileä kivetön sormus (kuva) 

Sileitä kivettömiä sormuksia on eri leveyksillä, profiileilla ja kuvioilla sekä mattana. Sormukset ovat unisex malleja. Meillä Korkeilan Helsingin liikkeessämme on laaja valikoima näitä sormuksia nähtävillä.  

 

Täysiallianssisormus (eternity(kuva) on sormus, jossa timantteja (kiviä) on peräkkäinen koko sormuksen ympäri. Allianssi sormuksessa timantit voivat olla hionnaltaan erimuotoisia. Yleisimmin käytetään pyöreitä briljanttihiontaisia -timantteja, mutta myös smaragdi- ja  prinsessa -hiontaiset timantit ovat pidettyjä. 

 

Puoliallianssisormuksessa timantit (kivet) (kuva) ovat puolet sormuksen ympäryksestä 

 

Allianssisormus sopii hyvin kihla- tai vihkisormukseksi.  

 

Solitaire sormus (yksikivinen sormus) (kuva) 

Klassisin kihla- ja vihkisormus on yksikivinen timanttisormus. Sormuksen timantti voi olla kooltaan ja hionnaltaan saajan tyylin mukainen. Kultaseppä auttaa sinua löytämään sormukseesopivan timantin tai muun jalokiven. 

 Korkeila Helsinki solitaire yksikivinen timanttisormus

Halo-sormus (kuva) 

Sormus on saanut nimensä halon eli auringon ympärille tietyissä olosuhteissa muodostuvan valokehän mukaan. Halosormukseksi kutsutaan sormusta, jossa keskitimantin ympärillä kiertää pienempiä timantteja. Ne korostavat päätimanttia saaden sen näyttämään suuremmalta. 

 Korkeila Helsinki ovaali halosormus

Kolmekivinen sormus (kuva) 

Kolmekivisessä sormuksessa on keskikivi yleensä hieman kahta sivulla olevaa kiveä suurempi, mutta kaikki kivet voivat olla myös samankokoisia.  

 

Runkokivellinen tai sivukivellinen sormus (kuva) 

Runkokivellisessä sormuksessa on keskikivi ja rungossa kiviä timantin molemmin puolin (tai kokonaan rungon ympäri).  

 Korkeila Helsinki yksikivinen sormus runkokivilla

Värikivellinen sormus (kuva) 

Voit valita sormuksen kiveksi vaihtoehtoisesti värillisen jalokiven. Ne sopivat yleensä myös yllämainittuihin malleihin. Kultaseppä opastaa sinua, millainen värikivi on sopiva sormukseen.